Ha! vilket skämt!

Kunde inte låta bli att skratta åt det här när jag läste det på aftonbladet förut.
Hur orkar folk ärligt talat hitta fel i allt? Allt är tydligen rasistiskt nu för tiden. Kommer så väl ihåg när nogger kom med en ny glass. glassen har alltid hetat nogger, och så görs det en glass med lakritssmak och glassen får namnet "nogger black", ja då är det rasistiskt igen. Nogger black förknippas tydligen alldeles för mycket med "neger svart". Vafan, glassen heter nogger och lakrits är svart?! ska man inte ens kunna använda en färg utan att det är rasistiskt?
Det är lika löjligt som om man skulle tycka att "vitchoklad" är ett rasistiskt namn mot alla s.k. "vita".
Kinapuffarna som denna artikel handlar om har haft det där utséendet i åratals, men så kommer det en snubbe som helt plötsligt kommer på att det är rasistiskt. Att en bild på en asiat målas upp som en människa med gul hy och sneda ögon. Fazer har tydligen blivit kritiserade förut över en godisförpackning de haft med en mörkhyad person på med stora röda läppar.
Men det är ju så mäniskor målar upp bilder av hur olika människor ser ut. Man tycker att alla mörkhyade har stora läppar, man tycker att alla asiater har sneda ögon, man tycker att vita (mest svenskar) har blont hår och blåa ögon. Visst det är väl bra om man fick bort alla fördomar om hur människor ser ut, men det är lika omöjligt som att det skulle bli fred i hela världen. Alla människor ser annorlunda ut, alla är vackra på sitt sätt.
Det är svårt att sträva efter att inget i dagens läge ska vara rasistiskt, det är svårt att sträva efter att allt ska vara perfekt. Hur många barnprogram och filmer finns det inte t.ex. som målar upp nidbilder på hur människor ser ut? och det tittar barn på. Det är ju lika illa det också i så fall.
Jag är inte rasist, men jag tycker det är onödigt att hitta fel i allt. För det finns väldigt mycket fel i allt i världen idag. Ju mer fel man hittar, desto mer blir allt negativt. Det är väl bättre om man försöker se positivt på saker och ting, som att alla människor ser olika ut och kommer från olika länder. För fan vad tråkigt om alla såg likadana ut ändå.
Det jag vill säga är att jag tycker det varken är rätt eller fel av "Fazer" som i det här fallet, har en uppmålad bild på hur asiater ser ut. Självklart är det väl bra om vi får bort nidbilder och fördomar om alla människor, men lycka till med att få bort allt som "är rasistiskt och fördomsfullt". Alla människor har olika syn på vad som är rätt eller fel, så creds till den som lyckas!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13649602.ab

Kommentarer





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0